Naša misija

Mepromex će prepoznati potrebe i navike kupca kako bi na najbolji nacin pronašli i ponudili svakom kupcu najbolju cijenu kroz vrhunsku uslugu i zadovoljstvo kupovine te raznovrstan i prvoklasan asortiman kvalitetnih roba, uslugu ili servis, te garanciju kako robe tako i buduće saradnje.

Naša vizija

Mepromexova vizija je biti najbolji i najpristupačniji tržni centar u regiji, koji će biti primjer i mjerilo kvaliteta i profesionalnosti u svim segmentima poslovanja, kupcima prvi izbor prilikom kupovine, zaposlenima poslodavac za poželjeti, a poslovnim subjektima pouzdan i odgovoran partner, te i društveno odgovorna kompanija. Vrijednosti na kojima temeljimo naš uspjeh su kvalitet, povjerenje, inovativnost i razumijevanje potreba naših kupaca.

Naše porijeklo

Firma Mepromex d.o.o. Tešanj počinje sa radom 1995 godine kao obiteljska, sa malom proizvodnjom u peradarstvu i trgovinom prehrambenih artikala manjeg obima, te trgovine bijelom tehnikom u iznajmljenom prostoru male kvadrature, time nemajući mogućnost praćenja tržišta sa novitetima u tehnici.

Tada se pristupa kupovini zemljišta i planu izgradnje za to doba većeg tlocrtnog prostora 1000m² u tri etaže, suterena kao magacina, benzinske pumpe, marketa i restorana/pizzerije u prizemlju, te odjeljenja tehnike kao primarne djelatnosti, uz koje će se poslije vezati posuđe, ukrasi, rasvjeta, program tekstila i obuće.

Započeti plan se počinje realizirati 2005 godine sa otvaranjem benzinske pumpe i restorana u prizmelju, a 2006 godine pušta se odjel bijele tehnike i tekstila, da bi sa početkom 2007 godine pustili u promet i market prehrambenih artikala te time zaokružili dugogodišnji plan.

Nakon ovog realiziranog plana idući ovakav se započinje u Zavidovićima, za početak tlocrtno 600m², marketa prehrambenih artikala u prizemlju, te na prvom spratu odvojenom dijelu bijele tehnike, tekstila i obuće, restorana te odjela kozmetike. Poslovna jedinica u Zavidovićima zapošljava 70 uposlenika.

Paralelno sa završetkom TC u Zavidovićima, kao projekat radi se i proširenje postojeće mesnice na vlastitu klaonicu i manju preradu zanatskog karaktera uglavnom za vlastite potebe mesnice sa proizvodnjom ćevapa, kobasica, sudžuka, peka, kulean, jegera, te malom sušarom na drva, za meso.

Uporedo sa razvojem klaonice i prerade, kupuju se još dvije postojeće benzinske pumpe u Brčkom i Jelahu sa još dva poslovna prostora na površini od 10 000m², koje su renovirane u kratkom vremenskom periodu te su puštanjem u promet udvostručile prodaju. Navedeni prodajni objekti u Brčkom i Jelahu zapošljavaju 30 uposlenika. Nakon ovog iskoraka nameće se potreba daljeg širenja, a sve zbog nedostatka prostora u odnosu na asortiman artikala i potražnje kupaca kao i same lokacije tržišta, te paralelno započinje proces širenja u tržni centar Zavidovići na ukupno 3000m², kao i TC Tešanjka na 6000m². Opravdanošću samog širenja i rezultata nakon par godina rada sa stalnim rastom prometa i širenjem asortimana roba, planira se naredno proširenje tržnog centra Tešanjka na dodatnih 22 000m² za naredne godine. Tržni centar Tešanjka zapošljava 140 uposlenika.

Uporedo sa ovim većim planovima, realiziraju se i manji oblici širenja proizvodnje i prerade mesa, te tako se u pogon pušta prerada kapacateta od 10 tona dnevno. Otvaraju se i tri nove mesnice i to u Maglaju, Tešnju i Jelahu, koje zapošljavaju 18 uposlenika. U isto vrijeme sa radom započinje i poseban odjel željezarije, sa malo većim asortimanom, te u skolpu toga nudimo elektro i vodo materijal, sanitarije, alati, boje, sav asortiman za grijanje, okove, te vrtni program.

Prethodnim širenjem, započinjemo sa narednom djelatnošću te otvaramo Autosalon, prvenstveno terenski program, a potom i putnički. Svaki dan stanje, promet i potražnja rastu te naš lager raspolaže sa više stotina vozila na zalihi a sve kako bi našim kupcima uvijek ponudili raznovrstan i nabolji asortiman. Imamo odličnu saradnju sa našim partnerima iz Njemačke, Holandije te u kratkom vremenskom periodu imamo mogućnost narudžbe i isporuke. Radeći sve ovo zajedno morali smo se i organizaciono pripremiti, kako kadrovski tako i programski za nastupajuće širenje koje postaje neminovno, jer smo odlučili da regionalno budemo najuticajniji tržni centar.

Gdje smo sada

U toku su završetci radova u tržnom centru Tešanjka, na planiranih 30 000m², te smo već u promet pustili novi odjel bijele tehnike koji je regionalno najači odjel bijele tehnike gdje Vam nudimo širok asortiman od malih kućanskih aparata, preko televizora, LCD ekrana, plazmi, frižidera, mašina za pranje veša, suđa, sušilica, rasvjete, lustera, IT programa, peći na drva, itd. Kupac može pronaći artikle i robu poznatih brendova Gorenje, Beko, LG, Philips, Samsung, Sony itd. Samim tim tržni centar Tešanjka će dodatno zaposliti oko 60 novih uposlenika.

Uz odjel bijele tehnike smo u promet pustili i odjel muškog i ženskog tekstila, dječijeg tekstila kao i dječijeg programa igračaka i baby programa, kao i program muške, ženske i dječije obuće. U sklopu ovih odjeljena nudimo širok asortiman proizvoda po prihvatljivim cijenama i trendovskim modelima, sa vlastitim uvozom iz Italije, Turske, Mađarske, Kine, Srbije te i rad sa domaćim proizvođačima. Uz sve navedeno smo ubacili i asortiman ženskih torbi i proširili asortiman kozmetike kako bi našim kupcima pružili sve na jednom mjestu po pristupačnim cijenama.

U našom tržnom centru možete pronaći i poseban odjel tepiha, posteljine, zavjesa kao i ostalih potreba za šivanje. Što se tiče naših marketa možemo se pohvaliti širokom ponudom po pristupačnim cijenama, te u sklopu marketa nudimo i širok asortiman posuđa te PVC programa, kao i drugih mnogobrojnih kućnih potrepština.

Odlučili smo dopuniti ponudu na Tešanjci , te tako smo već iznajmili prostor za Fitness centar, apoteku te kozmetički i frizerski salon. Planira se iznajmljivanje prostora i drugim tekstilnim brendovima kao što je sportska odjeća i obuća poznatih brendova kako bi upotpunili našu ponudu.

Otvorili smo slastičarnu i novu dječiju igraonicu, poslovnice banke i ostalih uslužnih djelatnosti. U sastavu firme Mepromex d.o.o. Tešanj otvorena je firma Mešić promet d.o.o. Split Hrvatska. Glavna djelatnost navedene firme je autosalon koji vrši prodaju teretnog i putničkog programa vozila. Što se tiče skorijih planova, radi se na formiranju i puštanju u promet web sajta za online prodaju kompletnog asortimana. Mepromex d.o.o. će se u budućnosti posvetiti osluškivanju svih potreba te će svakim danom svoju ponudu i asortiman prilagođavati potrebama svojih kupaca, a sve u cilju kako bi opravdali ukazano povjerenje do sada i postali još bolji, uspješniji, te najači tržni centar u regionu sa najvećom ponudom i najboljim cijenama.